Armas Valste -yleisurheiluklubi juhli 30-vuotista taivaltaan syyskokouksen yhteydessä

25.11.2021

Liiketoimintajohtaja Kaisa Vikkula esitteli Urhea-hallin toimintaa
Liiketoimintajohtaja Kaisa Vikkula esitteli Urhea-hallin toimintaa
Juhlaväkeä tutustumiskierroksella
Juhlaväkeä tutustumiskierroksella
Telinevoimisteluhalli on keskiviikkoiltana vilkkaassa käytössä
Telinevoimisteluhalli on keskiviikkoiltana vilkkaassa käytössä
Juhlapuheen piti varatuomari, ministeri Carl-Olof Homén.
Juhlapuheen piti varatuomari, ministeri Carl-Olof Homén.
Toimitusjohtaja Harri Aalto toi Suomen Urheiluliiton terveiset ja onnittelut
Toimitusjohtaja Harri Aalto toi Suomen Urheiluliiton terveiset ja onnittelut
Perustaja- ja kunniajäsen Rolf Haikkola muisteli valmentaja Valstetta ja klubin syntyvaiheita
Perustaja- ja kunniajäsen Rolf Haikkola muisteli valmentaja Valstetta ja klubin syntyvaiheita

Armas Valste -yleisurheiluklubin 30-vuotisjuhla ja syyskokous pidettiin 24.11.2021 upouuden Urhea-hallin tiloissa.

Tilaisuuden aluksi juhlaväki pääsi tutustumiskierrokselle halliin, kun Urhea-halli Oy:n liiketoimintajohtaja Kaisa Vikkula eistteli hallin toimintaa ja tiloja.  Hienot ja monipuoliset tilat herättivät ansaittua ihastusta.

Tutustumiskierroksen jälkeen pidettiin hiljainen hetki äskettäin poismenneiden Tapani Ilkan ja Jukka Uunilan muistoksi.  

Varatuomari, ministeri Carl-Olaf Homén piti juhlapuheen.  Puheessaan Homén muisteli Armas Valstetta sekä kertoi taustoja klubin perustamisesta. Armas Valsteesta ja klubin historiasta voi lukea lisää täältä.  Lisäksi hän muisteli klubin alkuvuosien varsin aktiivista toimintaa, jolloin julkaistiin mm. seuralehteä, järjestettiin seminaareja sekä vaalittiin yhteistyötä seurojen kanssa.  Valitettavasti aikojen saatossa klubin toiminta on hiipunut.  Pysyvänä asiana on säilynyt Armas Valste -maljan sekä stipendien vuosittainen jakaminen. Jäsenmäärä on kuitenkin vähentynyt oleellisesti: kun se klubin täyttäessä 10 vuotta oli 139, oli jäsenmäärä puolittunut 20-vuoden kohdalla samoin kuin nyt klubin täyttäessä 30-vuotta.  Homën kiitteli kuitenkin kaikesta huolimatta klubin hyvin säilynyttä henkeä.

Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto esitti myös tervehdyksensä ja onnittelut klubille kiittäen hyvästä pitkästä yhteistyöstä SUL:n kanssa.  Aalto totesi, että Armas Valsteen unelma oli, että yleisurheilussa tulee menestyjiä. Unelman toteutumiseksi pitää olla uskoa yleisurheilun eteen tehtävään työhön sekä antaa tukea urheilijoille.  Aallon mukaan hyviä tunnusmerkkejä on olemassa, sillä Suomen Urheiluliiton talous on hyvällä mallilla ja sen lisäksi Suomella on kilpailukykyisiä urheilijoita, jotka ovat antaneet ilahduttavia valonpilkahduksia suorituksillaan parin viime vuoden aikana.

Perustaja- ja kunniajäsen Rolf Haikkola muisteli klubin syntyvaiheita, jolloin hän oli saanut kirjeen Armas Valsteelta liittyen klubin perustamiseen. Haikkola oli vastannut kirjeeseen mutta Armas Valste ei ehtinyt sitä ikinä saada, silllä hän menehtyi äkillisesti ennen kirjeen saapumista.  Hän myös kertoi, että klubin entinen puheenjohtaja Rauno Pusa oli ollut läsnä Valsteen saadessa kohtalokkaan sairaskohtauksensa.  Valsteen poismenosta huolimatta hänen nimeämänsä 12 miestä kokoontuivat ja perustivat Armas Valste -yleisurheiluklubin.  Haikkola kertoi myös Armas Valste -klubin järjestämästä tilaisuudesta eduskunnassa, jossa vedottiin lasten ja nuorten urheilun edistämiseen.  Tuloksena valitettavasti oli vastaus, että mitään ei tehdä viiteen vuoteen.  Onneksi tilanne kuitenkin on edes jonkin verran parantunut.

Samassa yhteydessä oli myös klubin syyskokous, jossa puheenjohtajaksi valittiin Raimo Rissanen sekä hallituksen jäseniksi Stefan von Gerich, Raymond Andersson, Hilding Wikner, Tapio Kantanen, Seppo Martiskainen sekä Jukka Latva-Rasku.  Klubin sihteerinä jatkaa Tarja Sandell.

Syyskokous hyväksyi Armas Valste -yleisurheiluklubille uudet säännöt, jotka voi lukea täältä.